top of page

Over mij

‘Marte is vol energie en niet bang om te DOEN.
Haar creativiteit en ondernemendheid werken aanstekelijk.’
Foto's website_kindfoto.jpg

(BE)KIJKEN EN AANVOELEN

Ik ben nieuwsgierig naar hoe het ook of anders kan. Uitdagingen die me grijpen, pak ik enthousiast op. Om te doorgronden wat écht werkt. Situaties en (gedrags-)patronen doorzie ik snel. Met oog voor wat er speelt en wie daarover gaat (governance) en wat samenwerken teweegbrengt en betekent (interactie en dialoog). Zo help ik ontrafelen wat er aan de hand is en situaties van verschillende kanten te bezien.

Foto's website14.jpg

BEWEGING MAKEN

Het geeft mij energie om dat wat zichtbaar wordt of belangrijk is om te zetten naar aanstekelijke aanpakken en concrete acties. Aanpakken die houvast bieden én uitnodigend zijn om samen te durven en te doen. Via ontmoeting en verbinding, met oog voor wat de mensen drijft met wie ik optrek. Zo wordt verandering concreet.

Foto's website_24.jpg

WOORD EN BEELD

Mijn bijdrage in het aanpakken van opgaven is gedachten, beelden en ideeën te structureren en bepalende lijnen helder maken. En die te combineren met beelden die de essentie raken. Door uit te zoomen naar het grotere plaatje, en in te zoomen op concrete situaties. Met gevoel voor verhouding en oog voor detail. Want balans in het kleine en het grote is voor mij essentieel.

MKP Stadsgesprek 2014.png

PRAKTIJKERVARING

Bewegend tussen de werelden van bewoners en stadmakers, overheid en ontwikkelaars werk ik al 20 jaar aan gelijkwaardiger samenspel rond maatschappelijke opgaven. Met focus op het versterken van coöperatieve gebiedsontwikkeling. Op eigen kracht, als buitenboordmotor bij LSA Bewoners, en als associate partner bij Dietz, Strategie en Communicatie. Tot 2022 als zelfstandige verbonden aan 7Zebra’s en direct na mijn studie vanuit de gemeente Utrecht. En de afgelopen jaren actief als initiatiefnemer van een tijdelijke gebiedsontwikkeling in Rotterdam, en bestuurslid en bondgenoot van Delfshaven Coöperatie.

Foto's website_26.jpg

BRONNEN

In mijn werk combineer ik wat ik weet van:

Sociologie de sociale verhoudingen tussen mensen 

Veranderkunde en organisatieontwikkeling wat verandering met mensen doet en waarom ervaring leerzaam is

Psychologie en marketing de waarde van beleving en zintuiglijke prikkeling

Democratische vernieuwing en governance de kracht van zeggenschap en eigenaarschap 

bottom of page